Morgendagens middag…

Satt for en times tid siden og ble sulten på morgendagens middag, men denne var ikkje planlagt enda… Etter litt googling og gjennomgang av nedstøvete kokebøker, fant eg ut at det måtte bli kylling til middag i morgen! Men kordan, og med ka til??? Kjøkkenskapet viste rester av hvitvinseddik og dijonsennep med honning og balsamiko fra forrige helg, så det burde jo være mulig å marinere noe med det som basis tenkte eg…

Avgårde-kåre på butikken for å kjøpe kylling og passende tilbehør, som endte med at eg kun kom ut med kylling og vår-løk, samt atĀ eg og hadde to søt-paprika i kjøleskapet. Tilbehøret sponses av pastasentralen med 500g penne og 450ml ost- og fløtesaus.

Vel hjemme var det frem med en skål, olivenolje, tidligere nevnte ingredienser og et tømt krydderskap…. Marinaden ble som følger; ca-mål….

2ts dijonsennep

3-4 ts hvitvinseddik

6-7ts olivenolje

5 vårløk skåret i skiver

2 søtpaprika i skiver

1 finhakket kinesisk hvitløk

1/3ts gurkemeie

salt og pepper.

Helte denne over 650g kylling som skal få stå å godgjøre seg til i morgen, dommen faller etter ca. 25 min i ovnen på 175 grader tenker eg…

Redigert 13.06.09

Vel, da var kyllingen konsumert, men ble ærlig talt litt skuffet… For det første, sausen smakte ingenting så den anbefales ikkje! For det andre, så ble det littegrann feil i smaken… Neste gang tror eg derfor at eg vil legge til en chili i marinaden, samt bytte vårløk med sjalott- eller rødløk, då det ble litt for søtt… Men, dette va no første gangen så har anledning å forbedre den til neste gang =)

Ett svar til “Morgendagens middag…”

  1. Arve Says:

    Hehe, bra du tester dette ut for oss, slik at vi ikke går på samme feilen med sausen…

Skriv et svar