Laks med pasta og pesto, druer til dessert

En vinterkveld i Bergen satt jeg sulten og lat og lurte på hva jeg skulle lage til middag, og tok en runde gjennom kjøleskap, fryseboks og tørrvarer uten å finne noe som tidligere hadde blitt kombinert til en komplett rett i mitt kjøkken… Sulten tok overhånd og improvisasjonen ble et faktum og braksuksess, samtidig som denne retten er rask og enkel =) For å lage den trenger du følgende;

200g laks per person, fortrinnsvinn skinn og benfri

200g pasta per person, jeg foretrekker bånnspagetti

1-2ss pesto per pers

1-2ss creme fraiche per pers

Sett pastavannet på kok samtidig som du setter en stekeplate på litt over middels varme. Jeg foretrekker 2 og en kvart på plate som går til tre… Kok pastaen vanlig med salt og litt olje, skyll den gjerne i kaldt vann når den er ferdig. Gni fisken inn med salt og pepper, evt. litt hvitløk om ønskelig.Stek ca. 4 minutter på hver side til den er gjennomstekt, og hakk den deretter sønder og sammen… (Ja, det blir litt grapsemat…) Hell så på pesto og creme fraice på stekepannen og la dette kreme litt. Om du vil ha mer eller mindre av den ene eller den andre så regulerer du dette selv. Serveres oppå pasta, evt. med brokkoli tilberedt etter smak og behag.

Bildene til Arve er fra 1. mai hos Arve, og vi laget til 4 personer med hvitvin til, samt wokede druer til dessert. Desserten ble et resultat av litt dårlig planlegging og få kokebøker for hånden, på en dag de aller fleste butikker holder stengt… Dog, trass i dette ble det en helt ok avslutning på mektig middag! Til denne trenger du;

250g blå druer

250g grønne druer

50g godt smør

0,5dl brunt sukker

2ss portvin (Vi brukte vanlig hvit…)

1 beger cottage cheese

Del druene og ta ut evt. steiner. Sett wok-pannen på sterk varme og fres druene i smør og sukker. Hell over portvin og la den dampe litt før du serverer i martini-glass eller lignende og lar den hvile noen minutter. Dekorer med 1-2ss cottage cheese og gjerne strø litt brunt sukker over før du serverer.

Bon appetit =)

Skriv et svar