vaniljepannacotta og sjokolademuffins

Her forleden samlet endelig gourmetklubben seg igjen. Dessverre var Deon utenlands og jeg ble derfor alenekokk med ansvar for dessert. Men jeg ville selvfølgelig ikke gjøre noe med ambisjonsnivået, så jeg laget en dobbeltdessert!

Jeg fant en oppskrift på vaniljepannacotta med bærcoulis hos en Line og gjorde noen småendringer;
Man trenger:
1 liter fløte
200 gr naturellost
2 (ferske) vaniljestenger
200 gr sukker
5 plater gelatin
Del vaniljestengene på langs og skrap løs innholdet (tas med). Kok opp fløte, ost, sukker og vaniljen. Ha i gelatinplatene (bløtes som beskrevet på pakken). Fjern vaniljestangskallet. Putt det i former og kjøl ned i noen timer.

1,5 dl sukker
1,5 dl vann
frosne bær
Kjør bærene i kjøkkenmaskin eller mos med stavmikser. Lag sukkerlake av sukker og vann (kokes ned til det blir litt seigtflytende) og bland med bærene etter hvor søtt du ønsker coulisen (råflott ord for saus). Coulisen has på vaniljepannacottaen før servering.

Når det nærmet seg hovedrett sørget jeg for at ovnen holdt ca 190 grader. Jeg hadde kjøpt inn
papirmuffinsformer
8ss margarin
110g sukker
3 små egg (evt. 2 store)
170g hvetemel
2ts bakepulver
2ss kakaopulver
150g kokesjokolade
melis til dryss
Siden jeg ikke har muffinsformer brukte jeg tredoble muffinsformer, men jeg skal definitivt gå til innkjøp av muffinsformer slik at det holder med én form per muffin. Bruk håndmikser for å blande margarin, sukker, egg, mel, bakepulver og kakaopulver slik at det er såvidt jevnt. Blandingen holder til 16 muffins, men om du ikke har muffinsformer kan du godt dele det ut på litt flere for å unngå at de faller sammen slik de gjorde for meg. Fordel halvparten av blandingen i formene. Lag fordypninger i hver av kakene og fordel store biter med kokesjokolade i fordypningene. Fordel resten av blandingen over. Det ser kanskje lite ut, men det hever mye! Stek kakene i 20 minutt eller til de har hevet seg godt og fjærer ved berøring. Sjekk dem ofte slik at de ikke faller sammen slik de gjorde for meg.. La dem avkjøle noen minutter og servér med melisdryss og ønsket garnityr.

2 svar til “vaniljepannacotta og sjokolademuffins”

  1. Serina Says:

    Hvor mange personer holder dette til? Så kjempe godt ut, så vurdere og servere det i et juleselskap: )

  2. Bjørge Solli Says:

    Jeg serverte som du ser på det siste bildet én av hver til alle. Vi var 10-12 personer tror jeg, men det var mye igjen etterpå. Jeg ser det er en skrivefeil, jeg brukte *papirmuffinsformer* og det ble 16 muffins. Noen av muffinsene fløt utover så det var greit å ha noen ekstra… Pannacottaformene varierer i størrelse og du kan fylle dem opp så mye som du selv ønsker, mener vi hadde noen til overs der også. Hell vann i en form og mål det, så ser du om du får nok med det som er i oppskriften. Lykke til! Gi oss en lyd om det falt i smak. God jul!

Skriv et svar