mozarellagris

Jeg lurte lenge på hva jeg skulle titulere dette innlegget med, det har seg nemlig slik at jeg fant på en rett her om dagen! Tittelen passer på retten jeg laget, men man trenger ikke å bruke svin som hovedkjøtt i retten. Det var i Hellas i sommer jeg fikk ideen og jeg lurte fælt på om det ville bli bra. Det ble faktisk så bra at jeg vil dele det med verden;-)

Det er egentlig veldig enkelt i grunnen, men man kan alltids bygge videre og utvide med flere smaker og krydder og variere litt på innholdet. Skriv gjerne i kommentarfeltet under om du finner en bra kombinasjon.

Jeg valgte som sagt svinekjøtt, men her kan man nok også bruke annet renskåret kjøtt. Stykkene var ca halvannen cm tykke og jeg begynte med å skjære dem på midten som et pitabrød! Bruk en skarp kniv og skjær en fin “lomme” i kjøttet. Fyll lommen med rikelig med mozarellaost og krydre etter smak og kjøttype. Snurr så lange remser med bacon rundt hele kjøttstykket for å holde den sammen. Steik det i smør og sørg for at det er godt nok stekt. Jeg brukte nok litt for mye varme og de ble litt svidd. Servert sammen med stekte grønnsaker, smørdampede asparges og dine favorittomater blir det en fortreffelig og mettende middag. Tilpass drikke til ditt kjøttvalg.

God appetitt!

Skriv et svar