ørret ala Chile

Denne oppskriften er like enkel som fantastisk. Jeg bruker vanligvis fersk laks eller ørret, men da jeg lærte oppskriften, i Chile, brukte vi hvit fisk. Dette er en liten videreutvikling av det jeg fikk vite var en typisk chilensk fiskemiddag.

Siden Paul flytter til Oslo lagde vi dette som avskjedsmiddag.

laksløksenglakslaksemiddagMan begynner med aluminiumsfolie. Lag en seng av skivet løk, jeg bruker vanligvis rødløk. Ha på ørretfileten, med skinnet ned. Man trenger ikke ta av fiskeskinnet, men om det allerede er gjort har det ikke noe å si. Krydre med salt og pepper, legg noen båter hvitløk og noen klatter med smør langs kanten av fisken. Bruk gjerne andre krydder som du liker også. Dekk fisken med et lag av tomatskiver. Salt på ny og legg friske krydderblad på toppen. Jeg foretrekker basilikum, men denne gangen brukte vi kruspersille. Pakk inn fisken i aluminiumsfolien. For å unngå griseri dersom det lekker pleier jeg å legge fiskepakken i en ildfast form eller en dyp langpanne.

potetkuttingiovniovn2Som tilbehør kan man bake poteter, eller gjøre som oss – lage gratinerte hasselbackpoteter, og ved siden av ha en agurksalat.

Når man kutter potetene er det viktig å ikke kutte helt igjennom. På bildet til venstre vises Paul sitt triks for å unngå dette – legg noe i veien forran (tresleiv) slik at kniven ikke kan gå helt igjennom.

Fisken og potetene var i ovnen ca 45 minutter, og vi byttet på hva som var øverst når vi tok på osten på potetene.

Siden Paul har skrytt så mye av ande- og hvaloppskriftene sine, oppfordrer jeg ham til å legge dem begge ut her, på tross av dårlig bildedekning.

2 svar til “ørret ala Chile”

  1. Jan Petter Jetmundsen Says:

    Da sitter jeg i sofaen og gaper etter å ha spist denne fantastiske retten. Utrolig bra! Vi spiste fisken med tradisjonelle kokte poteter, rømme og agurk. Og som alltid når vi lager fisk, så lurer vi på hvorfor vi ikke gjør det oftere. Vi brukte laks, men jeg tror oppskriften kan funke minst like bra med torsk, eller annen hvit fisk.

  2. Bjørge Says:

    Hmm, torsk.. det har jeg aldri prøvd..

    Flott at du likte den!

Skriv et svar