lakseruller

Nå skal jeg innrømme at det er nesten to år siden jeg og Deon laget dette, men den er så enkel og samtidig veldig god måte å tilberede en liten matbit eller forrett på. Navnet har jeg funnet opp selv, og oppskriften er tatt rett frå levra (hukommelsem min kan være rusten…)

lakserullerMan trenger slike risplater som man lager sushi med. Disse fuktes slik som pakningen sier. Man skjærer laks i strimler, steiker strimlene og lar dem avkjøle litt. Dette er egentlig en kaldrett, men om laksen er lunken så gjør det heller ikke noe. Kutt så agurk og mango i strimler. Rull inn laksestrimler, agurk og mango i risplatene og kutt i passe lengder. Det er litt vrient å få rullet dem stramt de første gangene, men det kommer seg fort. Servér med tzadziki eller liknende, dandér med mintblader og legg ved en limebåt.

Jeg husker ikke oppskriften vi brukte på tzadzikien, men kanskje denne oppskriften er god?

Vi lagde nok litt mange per person, men så er jeg og Deon veldig glad i mye mat;-)

Dette kan også serveres på brett sammen med en aperitiff.

2 svar til “lakseruller”

 1. Bjørge Says:

  Jeg var usikker på om jeg skulle slenge denne under kategorien “aperitiff” da den ikke er en slik, men kan brukes som tilbehøret til. Synes det ble litt tungvindt å ha en egen kategori for aperitifftilbehør..

 2. NAKIL Says:

  Hei Bjørge! Du, jeg lurer litt på om det er deg jeg så sammen med Ricardo Arjona !!?? Ta kontakt 😉
  Skriv noen linjer

  Mvh,
  NAKIL

Skriv et svar