gulerotkake ala Camilla

Siden jeg enda ikke har klart å legge ut nyttårsmiddagen (verdt å vente på!) så kommer her en kakeoppskrift. Nylig hadde vi middag med jobben, og alle skulle ha med drikke, forrett eller dessert. Jeg valgte å lage gulerotkake. Dette er min kjære samboers oppskrift, hvor hun har den fra vet jeg ikke.

GulerotMan tager 4 egg og 5dl sukker (pleier ikke sukker vanligvis å måles i gram?), lag eggedosis. Bland inn 2,5dl soyaolje og ca. 5dl mel vekselvis i eggedosisen. Tilsett 1ts kanel, 2ts bakepulver og 2ts natron. Vend inn 1 liter(!) revet gulerot. Til slutt tilsetter man 3-4dl hakkede valnøtter. Ha det i bakeform, ca 25x40cm, og steik det på 180-190 grader i ca. 45 min. Den skal bli godt brun. La kakebunnen kjøle seg ned rolig i ovnsåpningen, ikke smell med dørene til kjøkkenet, og forhåpentligvis detter ikke kaken noe sammen (den smaker like godt da også, men det er jo ikke like estetisk pent..).

Til topping bruker man 2 bokser philadelphia, ca 0.5kg melis og litt under en dl smeltet smør (smak til med smør så det ikke blir for mye). Ha toppingen på kald kakebunn. La det hele stå kjølig (ikke kjøleskap) og utildekket over natten.

Dessverre tok jeg ingen bilder av kaken, men kanskje noen kan sende meg ett? Jeg oppfordrer alle til å ta bilder av ting de vil legge ut her så det blir en fargerik side:-)

Et lite tips til slutt – siden kaken er veldig god – ikke forspis deg! (jeg kan skrive under på at det ikke er en behagelig opplevelse..).

God fornøyelse.

2 svar til “gulerotkake ala Camilla”

 1. Carl Christian Says:

  Kult initiativ, dette kan bli en fin side. Jeg har opprettet lenke.
  Så til oppskriften; den inviterer til en debatt om liter vs. kg. Det er gøy!
  -Jo det stemmer sukker bør måles i vekt. Kun det som er flytende (når det måles opp) bør måles i liter. Så det er flere ting her i tillegg til sukkeret jeg heller ville ha fått oppgitt i gram, hektogram eller kilogram.
  Jeg har en skummel mistanke om at mange oppskrifter ble skrevet om en gang på 50- eller 60-tallet for å tilpasses den tids moderne husmødres behov for effektivitet. Jeg antar at en konsekvens av literkonverteringen er at kjøkkenvekten ble ryddet lengre bak i skapet, og dermed kom enda flere oppskrifter med konverterte mål. Det finnes vel sågar såkalte “konverteringstabeller” for dette (nei jeg gidder ikke å søke de frem med google…)
  En videre konsekvens som har forsterket litertyranniet ytterligere er den følgen at stadig færre kjøkken nå er utstyrt med vekt.
  Dermed kan vi si at dagens målenøyaktigheten er redusert i forhold til gamle gode tider.
  På den annen side er mål som ”en håndfull”, ”litt”, ”bittelitt”, ”passelig”, ”nok” og ”plenty” de beste.
  Summasummarum er vel denne konverteringen fra kg til liter til å leve med for de fleste av oss…
  😀

  Så et spørsmål: Går det virkelig ½ kg melis?? – Sweeeeeeet! ☺

  En siste ting; bør ikke bilder være et must?….

 2. Bjørge Says:

  Jepp, det skal være et halvt kilo melis. Kaken er en sukkerbombe! Men den er ekstremt god, en av de aller beste kakene jeg har smakt, men veldig mektig.

  Jo, jeg gremmes over at jeg ikke har klart å ta bilde av denne. Synes det er en grei regel at man bør ha bilde, men vil ikke legge noen begrensninger på skrivelystne bildeløse gourmeter;-) Jeg skal få laget en “oppskrift” på hvordan man laster opp bilder. Stay tuned.

  Jeg synes at leking og triksing med maten og dermed også mengdene av hver ingrediens er viktig, og det gjorde jeg også med denne kaken i forhold til originaloppskriften på enkelte punkter. Det jeg skrev er det jeg brukte. Hele poenget med å poste denne var at en av mine medarbeidere ville ha oppskriften etter jobbkvelden. Dette var min første gulerotkake (Camilla lager den vanligvis) og da målte jeg sånn omtrentlig.

Skriv et svar